Eurotsoonil ees halbade uudiste nädal

Tõnis Oja 22. mai 2001, 00:00

Euro kurss tegi eile läbi kolme nädala suurima kukkumise, sest finantsturgudel liiguvad kuuldused sel nädal avaldavatest nõrkadest majandustulemustest Euroliidu piirkonnas.

Ühisraha nõrgestas ka fakt, et investeerimispank Morgan Stanley Capital International vähendas Saksamaa ja Prantsusmaa, suurendas aga USA aktsiate osakaalu panga poolt arvutatavates rahvusvahelistes indeksites. See tähendab aga, et investorid, kes üritavad järgida nende indeksite tootlusi, vajavad senisest vähem eurosid ja rohkem dollareid.

Täna avaldab Münchenis asuv Rahvusvaheline majandusuuringute instituut (Ifo) valuutaturgude poolt hoolikalt jälgitava Saksamaa lääneosa äriusaldusindeksi, mis analüütikute ennustuste kohaselt aprillis langes. Seega on indeks langenud viimase 10 kuu jooksul üheteistkümnest. Halbu majandusnäitajaid oodatakse sel nädalal ka Prantsusmaalt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing