Rein Kilk rajab Suure-Jaani saetööstuse

22. mai 2001, 08:11

Pärnu sadama omanik Rein Kilk koos rühma Eesti investoritega rajab endise Suure-Jaani metsamajandi territooriumile 100 000tihumeetrise aastatoodanguga Sakala Saetööstuse, mis hakkab tööle suve lõpus, kirjutab Postimees.

Uus saetööstus peaks tänavu tootma ligikaudu 10 000 tihumeetrit saematerjali. Kokku investeerivad omanikud Sakala Saetööstusesse 60 miljonit krooni, ettevõttes saab tööd 40 inimest. Teisi Sakala Saetööstuse omanikke Kilk ei avalikustanud.

Toormepuudust Kilk tulevases saetööstuses ei karda. Peale Eesti palkide kavatseb ta osa vajalikust toormest tuua Venemaalt.

Suure-Jaani ostsid omanikud Rootsist kasutatud saetööstuse seadmed.

Konkurentsi Sakala Saetööstuse omanikud ei karda. Rein Kilk möönab, et Eestis on juba piisavalt saetööstusi. Samas usub ta, et uue tehnoloogiaga saeveskitel on seni ruumi, kuni töötavad vanad ebaefektiivse tehnoloogiaga tööstused.

Sakala Saetööstus põletab puukoore ja saepuru oma katlamajas, puiduhakke müüb Skandinaavia tselluloositööstustele.

Saetööstuse juurde tulevad ka kuivatid, kogu toodetud saematerjal kuivatatakse. ?Osaliselt on kuivatid juba olemas, kindlasti suurendame kuivativõimsust vastavalt saetööstuse toodangu kasvule,? ütles Kilk. Kuivatatud saematerjalist müüb Sakala Saetööstus rohkem kui poole välisriikidesse, ülejäänu jääb Eestisse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing