GM on tõeline lüpsilehm

25. mai 2001, 00:00

Autotööstus on analoogiliselt luksuskaupade tootmisega väga tundlik üldise majanduskliima suhtes. Ameerika majanduse jahtumine viimase poole aasta jooksul on kahandanud autode müüki nii USAs kui ka mujal maailmas. General Motors müüs esimeses kvartalis ligi veerand miljonit ehk 11 protsendi võrra vähem autosid kui aasta tagasi. Ka aktsia hind on viimastel aastatel liikunud indeksitest kehvemini.

Vanade ja suurte, traditsiooniliste tegevusvaldkondade ettevõtete aktsiate hinnad kerkivad kiiresti haruharva, mistõttu kiiresti rikastuda soovijatele General Motorsi taoliste ettevõtete aktsiad ei sobi. GM sobiks suhteliselt konservatiivsetele ja vähem riskialdistele investoritele, kes plaanivad oma vara kasvatada aeglaselt. General Motorsi aktsiatesse investeerinud võivad olla suhteliselt rahulikud. Oht, et ettevõte pankrotti läheb, on minimaalne, tegelikult peaaegu olematu. Taolisi ettevõtteid iseloomustab tavaliselt ka stabiilne dividendipoliitika. Alates 1997. aastast on General Motors maksnud stabiilselt dividende 0,50 dollarit (praeguse kursiga 9 krooni) aktsia kohta kvartalis, seega 36 kr aastas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing