Portreed eesti spordi- ja vaimuinimestest

ÄP 25. mai 2001, 00:00

Tõnu Maarand on kujur, kes viimased 30 aastat on modelleerinud Eesti kultuuri-, spordi- ja vaimuinimesi. Teiste hulgas on valminud portreed näitlejatest Einari Koppelist ja Tõnu Kargist, muusikutest Peeter Saulist ja Veljo Tormisest, sportlasest Jaan Taltsist ning mitmetest riigitegelastest.

Vanemate tööde kõrval on Kristjan Raua majamuuseumi näitusel võimalik esmakordselt näha president Lennart Meri mullu valminud büsti, mis on loodud tellimustööna Nõmme gümnaasiumi uuele raamatukogule. Näituse visiitkaardiks on puidust muinasjutuväravad muuseumi aeda, mis kujur on loonud iseenda ja Kristjan Raua kunsti sümboolikast lähtuvalt ning mis mõjuvad omalaadse sissejuhatusena nii eesti kultuurilukku tervikuna kui ka sellele näitusele.

Näitus jääb avatuks 30. septembrini.

Tõnu Maarandi portreeskulptuuride näitus ?Mõtlejad?
alates R 25.05. kl 16
Kristjan Raua majamuuseum
Tallinn, Nõmme, K. Raua 8
info tel (0) 670 0023

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:09
Otsi:

Ava täpsem otsing