Börsiülevaade: turg positiivne, aktiivsus kahanemas

28. mai 2001, 14:48

Eelmisel nädalal kiiresti üles liikunud kohalik aktsiaturg jätkas ka täna edasirühkimist, kuid seekord juba mõnevõrra väiksema aktiivsuse ja käibe juures.

Täpselt pool tänasest 16 mln kroonisest päevakäibest andis Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia, püsides terve päeva suhteliselt kitsas hinnakoridoris ning sulgudes 88 kroonil ehk 0,6% kõrgemal reedesest sulgemistasemest.

Kuulujutt Eesti Telekomi suuromanike Sonera ja Telia väidetavatest ühinemisläbirääkimistest ei suutnud meie telekomifirma aktsiat oluliselt kergitada, kuigi antud liitumiskõneluse nõrgem pool Sonera aktsia oli Helsingi börsil kella 14:40 suutnud kerkida juba 8%, 11,66 euroni.

Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia pendeldas täna visalt 160 krooni all, sulgudes 159,46 kroonil ehk ligi pool protsenti reedesest sulgemistasemest kõrgemal. Kui käibemaht jätkab homme taas kukkumist, peaks aktsial olema küllalt raske ilma mõjuva põhjuseta 160 kroonist läbi murda.

Norma <GR#EE.NORMA> aktsia kerkis täna solidaarselt ülejäänutega ka poole protsendi ringis, sulgudes 49,20 kroonil.
Hommikune uudis, et Hansapanga osalus on viimase nädalaga kasvanud ettevõttes 9,3%-ni investoreid eriti ei kõigutanud.

Väärib märkimist, et taas uuel rekordtasemel, 58,10 kroonil, peatus Pro Kapitali <GR#EE.PRO> aktsia. Viimase kuuga on aktsial ülesminekut juba ligi 25%.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing