Sauel on reedel võim noorte käes

28. mai 2001, 10:15

Lastekaitsepäeval 1. juunil on Saue linnas Noortepäev. Saue linnavalitsusele teadaolevalt on tegemist esimese sarnase üritusega Eestis, kus võim linnas reaalselt noorte kätte antakse.

Vastavalt Saue Linnavolikogu otsusele on 1. juunil üheks päevaks peatatud linnapea Andres Pajula ja Saue Linnavalitsuse liikmete Mati Uuesoo, Tõnis Laua, Eha Kassmanni ja Marika Õispuu teenistussuhe. Linnapea volitused on üle antud Saue Gümnaasiumi õpilasele Anneli Lillele ja linnavalitsuse liikmetevolitused: Jaana Pertmannile, Markus Oderile ja Raido Pikkarile ning linnasekretäri volitused Eva Poomile. Volitused annab hommikul kell 8.00 üle Saue Linnavolikogu esimees Rafael Amos.

Noored, kes on juba paar kuud linnavalitsuses 'ametit õppimas' käinud, töötavad linnavalitsuses oma valitud ametikohtadel. Toimub linnavalitsuse istung, kus on arutusel Saue linna noori puudutavad küsimused.

Saue linnal on traditsioon pidulikult sünnitunnistuste kätteandmise tseremoonia. Viimane viiakse seekord läbi Saue Lasteaias Midrimaa, kus gümnasistist linnapeal on au sünnitunnistus üle anda ka Pajulate pere kolmandale lapsele.

Sauel linnavalitsuse läheduses toimub 1. juunil hulk üritusi, mille on samuti ette valmistanud noored ise.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing