Interventsioonioht ohjas kursiliikumisi

Tõnis Oja 31. mai 2001, 00:00

Euro kurss liikus eile kitsastes piirides kuue kuu madalaima taseme läheduses. Valuutaturud olid ettevaatlikud ja närvilised. Eurotsooni makromajanduslikud näitajad avaldasid survet euro kursi langemise suunas. Keskpankade interventsioonioht see-eest toetas ühisraha. Viimastel päevadel on interventsiooniähvardusi tulnud nii Euroopa Keskpanga kui ka Jaapani Panga kõrgete ametnike suust.

Eile hommikul vahetult pärast kauplemise algus Aasia finantsturgudel tekkiski paanika, kui üks Saksa pank hakkas ostma agressiivselt eurosid jeeni vastu. Turuosalised oletasid, et pank tegutseb Euroopa Keskpanga nimel. Samas hakkas üks Jaapani pank ostma dollareid jeeni vastu, mis tekitas arvamuse, et kaks keskpanka tegutsevad kooskõlastatult. Sama kiiresti kui paanika tekkis, ta ka vaibus, sest fundamentaalnäitajatest lähtudes pole interventsioon praegu mõttekas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing