Mustad mehed märuldamas

Lauri Jürisoo 01. juuni 2001, 00:00

?Shaft? on uus versioon sama nimega blaxpoitation ehk mustad mehed märuldamas ?anri klassikast (1971).

Tunduvalt parema uusversiooni menu ei saa kahjuks võrrelda originaali eduga. Jackson võib olla kaasaja mõjuvamaid märuliikoone, aga must mees kangelasena pole enam uudis, mis publiku kihevile ajaks. Vana filmipõhimõte näidata võimalikult suures koguses erootikat ja vägivalda on muutuva aja tõttu nüüd maitsekamalt ja väljapeetumalt esitatud.

?Shaft? on parimaid mullu valminud põnevikke. Miks? Stsenaarium on üllatavalt korralik ning näitlejad teevad oma tööd mõnuga.

Samuel L. Jacksoni karmi käega politseiuurija kõrvale pudeneb meeldejäävaid rollisooritusi koguni veel kaks: Christian Bale rikkurist papa hellitatud võsuna, keda Shaft jahibki, ja niisama kaak Peoples (Wright), kellel õnnestub alati nina teiste asjadesse toppida.

?Shaft?
USA 2000, Lavastaja John Singleton, osades Samuel L. Jackson, Christian Bale, Jeffrey Wright jt 96 min, levitab Garsu Pasaulis Eesti

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:09
Otsi:

Ava täpsem otsing