Teisipäev 25. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Sööme Ungari karjuste maiuspala

Sverre Lasn 01. juuni 2001, 00:00

Kuigi ungarlased valmistavad oma kuulsaimat suppi ? gulja??i ? piirkonniti erinevalt, lisades leemele kas kartuleid, klimpe või ube, on Ungari köögi juures kõige tähtsam liharohkus, paprika, tomat, maitseained ning vein. Ja kõik need on gulja?is esindatud.

Sõna guly?s tähendab karjust ja ei vihja õnneks supi komponendile, vaid traditsioonilisele selle supi valmistajale-tarbijale. Veinilõhnalises köögis läheb esmalt pannile hakitud sibul, mis kuumutatakse läbipaistvaks, seejärel lisatakse tükeldatud liha ja paprikapulber. Mõne minuti pärast leiavad tee potti maitseained ning kuubikuteks lõigatud juurviljad (ainult mitte kartul!). Pärast kerget pruunistamist on õige aeg saata lahingusse maitseained, purustatud küüslauk (vastavalt maitsele) ja kui pudelisse on koka kõhu kõrvalt jäänud pisut valget veini, siis klaasitäis nimetatud jooki. Nüüd valada peale vesi ja keeta tasasel tulel seni, kuni liha on pehme. Lisada kartulitükid. Kui need on pehmed, serveerida värske peterselliga. Juurde on hea murda värsket valget leiba.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:09
Otsi:

Ava täpsem otsing