Türgi kaalub üleminekut eurole

04. juuni 2001, 12:18

Türgi majandusminister Kemal Dervis soovitab Türgil kaaluda euro käibelevõttu, ehkki riik ise ei ole veel Euroopa Liidu liige, kirjutab Financial Times.

Kui Türgi ?viie aasta pärast? suudab inflatsiooni praeguselt 60 protsendilt alla tuua ning täidab muud tingimused, ei välista Dervis, et ?Türgi võib otsustada liiri euroga siduda või euro ühepoolselt Euroopa Liidult nõusolekut taotlemata käibele võtta?.

Endise Maailmapanga ökonomisti Dervise sõnul räägib eurole ülemineku kasuks, mis sisuliselt tooks valuutakomiteega sarnase finantsdistsipliini, asjaolu, et kaks kolmandikku Türgi kaubandusest, turismist ning rahaülekannetest on seotud Euroopa Liiduga.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing