Kolmapäev 1. märts 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Interventsiooniga ähvardatakse edasi

Tõnis Oja 05. juuni 2001, 00:00

Euro kurss tegi eile ennelõunal järsu tõusu pärast möödunudnädalast langemist poole aasta madalaimale tasemele, kuna keskpankade kõrged ametnikud andsid järjekordsed interventsioonihoiatused.

Alustas Saksamaa Riigipanga president Ernst Welteke, kes meenutas laupäeval antud raadiointervjuus Euroopa Keskpanga möödunud aastal sooritatud interventsioone. Eile hommikul sekundeeris talle Jaapani aserahandusminister Haruhiko Kuroda, kes hoiatas, et euro kursi praegune langus pole soovitav ning vihjas seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) võimalikule koostööle.

Veel möödunud nädalal väitis Euroopa Keskpanga president Wim Duisenberg, et keskpanka euro kurss eriti ei huvita. Turuosalised arvasid, et paljuski on interventsiooniähvardused tühi retoorika, mida maaklerid kasutavad ettekäändena, et möödunud nädalal müüdud eurosid tagasi osta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:35
Otsi:

Ava täpsem otsing