Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Hewlett-Packard hoiatas IT sektori raskuste jätkumise eest

07. juuni 2001, 09:43

Maailma üks suuremaid arvutitootjaid Hewlett-Packard hoiatas eile, et tehnoloogiliste kulutuse kasvu aeglustumine, mis sai alguse USAst ja Euroopast, levib edasi üle kogu maailma, kirjutab Financial Times.

HP tegevjuhi Carly Fiorina sõnul näeb kompanii nõudluse kahanemise esimesi märke Hiinas ja Ladina-Ameerikas - kaks piirkonda, kus arvutite müük selle aasta alguses kõvasti kasvas. Carly Fiorina, kes aasta veel alguses uskus, et majanduskasvu aeglustumine on saavutanud põhja, rääkis eile analüütikutele, et see jätkub vähemalt 2000. aastani.

Hewlett-Packardi hoiatus on majanduslehe sõnul üks tugevamaid sõnumeid selle kohta, et USA tehnoloogiasektoris pole teisel poolaastal toibumist oodata.

HP tegevjuhi sõnul jätkab kompanii kulude kärpimise programmi elluviimist selleks, et 'suurendada tõenäosust', et Wall Streetile lubatud kolmanda kvartali kasum (23 USA senti aktsia kohta) suudetakse saada.

Hewlett-Packardi aktsia hind kukkus eile üle 4 protsendi 28,71 dollarini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing