Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Muumia on tagasi

Lauri Jürisoo 08. juuni 2001, 00:00

1932 valminud õudusklassikal põhinev ?Muumia? hiilgas suure eelarve, veel suurema kassaedu (410 miljonit dollarit), võimsate eriefektide ja uskumatult nigela stsenaariumiga.

Seiklusfilm ei pea olema originaalne ja mõtlemapanev, ent selline kontsentreeritud annus kli?eid oli vähemalt minule liig.

Stsenarist-lavastaja Stephen Sommers tuleb nüüd samade näitlejatega uuele ringile. ?Muumia tagasitulek? on järg sõna ?abloonseimas mõttes: kõike üritati teha samamoodi ja veidi paremini. Kõige tulemuslikumalt hakkab silma töövõit efektide osas ? see on pildiliselt suurim vaatemäng kinodes pärast ?Star Warsi? esimest osa.

Kahjuks kopeerib Sommers edukalt ka esimese osa halbu külgi. Suvisele meelelahutusele vajalikku huumorit, väikest armulugu või muud, mis arvutivõlurite poolt ekraanile manatut tasakaalustaksid, on jälle minimaalselt. Kui te just paadunud efektisõltlased ei ole, võib põrgulikult igav hakata.

Brendan Fraser, tavaliselt väga andekas nii komöödias kui draamas, ei suuda muretu seikleja rollist midagi märkimisväärset luua. Isegi ekraanisuhe Rachel Weiszi tegelannaga esitatakse usutavuseta, ?keemiat? ei teki. Olen selles punktis ilmselt liiga nõudlik, sest mälust ei kao mehe osatäitmised teostes ?Mats minevikust?, ?Jumalad ja koletised? ja ?Võrgutav saatan?. Fraseri väide intervjuudest, et tema headus sõltub täiesti materjali headusest, on kinnitust leidnud.

Californias vändatakse sarjale juba lisa. Sügisel valmiv ?The Scorpion King? on Skorpionikuningale keskenduv eellugu, teda kehastab taas Dwayne Johnson ehk show-maadleja The Rock. Teisi vanu tuttavaid ei näe aga enne kolmandat ?Muumiat?.

Lõpetan siiski positiivselt: ?Muumia tagasitulek? ei valmistanud pettumust, ma pidasin seda juba ette keskpäraseks.

  • ?Muumia tagasitulek?
    alates 08.06.
    stsenarist-lavastaja: Stephen Sommers
    osades: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Oded Fehr, Arnold Vosloo, Dwayne Johnson, Patricia Velazquez, Freddie Boath jt.
    kinos Coca-Cola Plaza

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:09
Otsi:

Ava täpsem otsing