Jürgenson: sotsiaalreform tingib tulumaksu alandamise

08. juuni 2001, 10:31

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Kalle Jürgensoni selgitusel peaks üksikisiku tulumaksu vähendama protsendi võrra ka sotsiaalreformide käivitumise tõttu.

'Pensioni teine sammas võtab 2 protsenti palgast, töötuskindlustus, kutsehaiguskindlustus, tööõnnetuskindlustus need kõik teevad kuni 4 protsenti palgast,' lausus Jürgenson.

Küsimusele, miks tulumaksu ei võiks alandada juba järgmisest aastast, kui rakenduvad sotsiaalreformid, vastas Jürgenson, et praegu käib teiste reformide puhul nende käivitamine, milleks on vaja paratamatult raha.

'Oluline on need praegu käivitada ja siis vaadata, mis edasi saab. Sotsiaalreformid peavad käima hakkama inimese enda poolt tehtavatel maksetel. Neid süsteeme ei saa käivitada nii, et riik võtab olemasolevatest maksudest raha ja paneb need asjad käima. Põhimõte on üles ehitatud inimese enda maksetele.'

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing