Nokia vedas aktsiad allapoole

Raivo Sormunen 14. juuni 2001, 00:00

Nokia juhi Ollila üleeile pärastlõunal väljendatud mure oma ettevõtte käibe- ja kasuminumbrite kahanemise osas muutis eile Tallinna börsi närviliseks, tulemusena kerkis investorite aktiivsus ning alanesid aktsiate hinnad.

Viimasel kolmel börsipäeval vaevalt sajani, kui sellenigi, küündinud börsitehingute arv tõusis eile juba 151ni.

Kõige enam sattus eile löögi alla Hansapanga aktsia, mis odavnedes päevaga 3,2, sulgudes 151,50 kroonil. Samas peab kohe ära mainima, et päeva lõpus oli tunda aktsialanguse pidurdumist ning suure tõenäosusega aktsia alla psühholoogiliselt olulise 150 krooni taset lähiajal ka ei kuku.

Kohalike maaklerite sõnul oli Hansapanga aktsia languse taga lisaks Nokia juhi näpuvibutamisele ka aktsiast kasumi võtmine ning ostuoptsioonide kinnipanemine.

Mäletatavasti on homme kuu kolmas reede, mis on paljude optsioonilepingute lõpptähtpäev. Enne seda päeva on aktsiad varemgi ilma kindla põhjuseta kummaliselt liikunud. Seekord lisandus sellele ka reaalne põhjus Nokia aktsia põrumise näol.

Eesti Telekomi aktsia sulgus 73,75 kroonil ehk 1,3 üleeilsest sulgemistasemest madalamal.

Euroopa telekomisektor seevastu sibas eile keskeltläbi rohkem kui paari protsendi jagu ülespoole. Hästi suutsid toime tulla ka ülejäänud turud ja sektorid, mis said Nokia pessimismist üle peaaegu poole päevaga.

Kui USA turud millegi negatiivsega välja ei tule, siis suure tõenäosusega liiguvad eile alla tulnud aktsiad täna ka Tallinna börsil mõnevõrra kõrgematel tasemetel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing