Vaskkaablist valguskaablini

ÄP 14. juuni 2001, 00:00

www.hot.ee/kaugside

Sidetehnoloogiast põhjalikumalt huvitatutele on valminud kodulehekülg, mis tutvustab telefoniside ajalugu Eestis ja mujal maailmas.

Koduleht pakub lehekülgede kaupa detailset ülevaadet, mida kujutab enesest kaugside ja kuidas on see seni arenenud.

Eraldi peatükid tutvustavad telefonide ja telegraafi arengut, linnadevahelisi kaabelliine jms. Kiudoptiliste kaablite ja digitaalsete sideseadmete kasutuselevõtuga lõpetati koaksiaalmagistraali kasutamine Eesti sides alles mõni aasta tagasi.

Spetsiaalne kaart tutvustab kaugsidevõrku Eestis kaheksa aasta eest, mil oli juba alustatud üleriigiliste sideringide rajamisega. Täna katavad Lääne- ja Ida-Eestit kaks Eesti Telefoni optilist baasvõrgu kaabliringi.

Kodulehelt saab põhjaliku ülevaate ka erinevate sidevahendite kasutuselevõtu ajast nii Eestis kui mujal maailmas. Nagu tänasel päeval jõuavad kõik uued tehnoloogiad Eestisse pea samaaegselt nende kasutuselevõtuga mujal maailmas või vaid veidi hiljem, nii oli see ka eelmisel sajandil.

Samuti selgub kodulehel mitmete terminite tähendus. Eraldi peatükis käsitletakse telefoniaparaatide arengut esimestest mudelitest kuni tänase mobiilsideni välja.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing