Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Taotle oma väikeettevõttele vajalikku toetust

    Eesti regionaalarengu agentuur http://www.erda.ee
    Koolitus-, nõustamis- või messitoetust saavad taotleda väikese ja keskmise suurusega ettevõtted ning füüsilisest isikust ettevõtjad, kes vastavad järgmistele tingimustele:
    äriühing peab olema kantud Äriregistrissefüüsilisest isikust ettevõtja peab olema registreeritud ettevõtjakskaubandus- ja teenindusettevõtetes töötajate arv maksimaalselt 50tootmisega tegelevates ettevõtetes töötajate arv maksimaalselt 250ettevõttel ei tohi olla riigimaksu võlgnevusi
    Toetust ei anta ettevõtetele, kelle tegevusalaks on põllumajandus, transport, kalandus või laevaehitus.
    Koolitus-, nõustamis- või messitoetuse taotlemiseks tuleb pöörduda oma maakonna ettevõtluskeskuse poole.
    Koolitustoetus
    Toetuse suurus: aastas kuni 5 000 krooni
    Toetuse brutosumma: maksimaalselt 50% teenuse maksumusest, välja arvatud Tallinnas ja Harjumaal registreeritud ja tegutsevad ettevõtjad, kelle puhul on toetuse maksimaalne määr 40%
    Toetuste arv: iga ettevõte võib saada koolitustoetust maksimaalselt 2 korda aastas
    Messitoetus
    Toetuse suurus: aastas kuni 7000 krooni
    Toetuse brutosumma: maksimaalselt 50% teenuse maksumusest, välja arvatud Tallinnas ja Harjumaal registreeritud ja tegutsevad ettevõtjad, kelle puhul on toetuse maksimaalne määr 40% teenuse maksumusest
    Toetuste arv: iga ettevõte võib saada Eestis korraldatava messi toetust 1 kord aastas
    Messitoetusega kompenseeritakse ettevõtjale pärast messi ülaltoodud ulatuses osavõtutasu, boksi maksumuse, stendide rentimise, ülespanemise ja ekspluatatsiooniga seotud kulud.
    Nõustamistoetus
    Nõustamistoetust saavad ettevõtjad taotleda järgmiste konsultatsiooniteenuste ostmisel
    äriplaanide ja laenutaotluste koostaminefinantsplaanide koostamineettevõtte strateegilise arenguplaani koostaminejuhtimisalased konsultatsioonidpartneriotsingudkvaliteedi juhtimineturu- ja turundusuuringudtootmis-ja tehnoloogiaalane nõustaminemuud nõustamisteenused ettevõtjatele
    Nõustamistoetust ei anta teenuste ostmiseks, mis on seotud ettevõtja tavapäraste põhitegevuse kuludega (regulaarsed juriidilised teenused, raamatupidamisteenused, audiitorteenused, reklaam vms)
    Toetuse suurus: aastas kuni 15 000 krooni.
    Toetuse brutosumma: maksimaalselt 50% teenuse maksumusest, välja arvatud Tallinnas ja Harjumaal registreeritud ja tegutsevad ettevõtjad, kelle puhul on toetuse maksimaalne määr 40%.
    Ettevõtluskeskused
    Eesti Regionaalarengu Agentuuri ettevõtluse tugisüsteemi koosseisu kuuluvate ettevõtluskeskuste ülesandeks on ettevõtjate nõustamine, informatsiooni ning riiklike toetuste vahendamine.
    Ettevõtluskeskuse tasuta teenused
    alustavate ettevõtjate tasuta nõustamineinformatsioon ettevõtjatele Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ning teiste sihtasutuste ja ettevõtlust toetavate fondide poolt ettevõtjatele pakutavate teenuste kohtaabi nõustamis-, koolitus- ja messitoetuste taotluste vormistamisel ja taotluste vastuvõtmine
    Ettevõtluskeskuste muud tegevusvaldkonnad
    ärikonsultatsioonidkoolituste korraldamine alustavatele ja juba tegutsevatele ettevõtetelemaakonna ettevõtlust toetavate projektide algatamine ja läbiviimine
    ___________________________________________
    Eesti Ekspordiagentuur http://www.eksport.ee
    Infokeskus
    Infot saab tasuta, välja arvatud spetsiifilised turu-uuringud.
    Infokeskusest saadav teave
    Välisriikide tollitariifid (21 riigi ja Euroopa Liidu kohta, lisaks teave maksudest, mis lisanduvad kauba sihtriiki eksportimisel)Importööride andmebaasid (ettevõtete kontaktandmed ja -isikud, tegutsemise valdkond, imporditavate toodete loetelu)Info välisturgudest (ligipääs rohkem kui 350-sse andmebaasi)Messid ja välisnäitused (informatsiooni riiklikult toetatavate välisnäituste ja maailmas toimuvate messide kohta - üle 8600 näituse kohta 113 riigis)Celex ehk Euroopa Liidu õigusaktide andmebaas (direktiivid, määrused, otsused)Kataloogid ja erialased väljaandedUuringud
    Välisnäitused
    Eesti Ekspordiagentuur koordineerib ja finantseerib ettevõtete osalemist nii rahvusvahelistel erialanäitustel kui ka regiooni või riiki tutvustavatel üldmessidel ning vahendab ettevõtetele Eesti ühisstendil osalemist kompleksteenusena (suhtlemine välisnäituse korraldajatega, pinna rent, kujunduskontseptsiooni väljatöötamine, kutsete saatmine, eelreklaam, näidiste ja materjalide transport välisnäitusele jpm).
    Riiklikult toetatavate välisnäituste nimekiri (2001. aastal 16 välisnäitust, vt www.eksport.ee) valmib koostöös erialaliitude ja ettevõtluse tugiorganisatsioonidega. Riigi poolt kaetakse ettevõtetele näitusepinna ja eksponeerimisega seotud kulud. Käesoleval aastal ulatub riiklike välisnäituste toetus 3,5 miljoni kroonini.
    Riikliku messitoetuse saamiseks tuleb pöörduda Eesti Ekspordiagentuuri poole. Teatud välisnäituste puhul tellib Ekspordiagentuur ühisstendi organiseerimise teiste ettevõtluse tugiorganisatsioonide või erialaliitude käest. Informatsiooni ühisstendi korraldajate kohta on samuti võimalik saada Eesti Ekspordiagentuurist.
    Eesti kvaliteediauhind
    Eesti Kvaliteediauhinna konkurss on Eesti Ekspordiagentuuri, Majandusministeeriumi ja Eesti Kvaliteediühingu koostöös käivitatud projekt, mille eesmärgiks on toetada kaasaegsete juhtimiskontseptsioonide rakendamist Eestis ning avaldada riigi poolset tunnustust väljapaistvaid tulemusi saavutanud organisatsioonidele.
    Projektis võivad osaleda kõik Eestis püsivat tegevuskohta omavad organisatsioonid nii era- kui avalikust sektorist.
    Konkursil osalemine võimaldab:
    diagnoosida oma arengut ärilise täiuslikkuse suunas, hinnates organisatsiooni üldist seisundit, juhtimissüsteemi, mõõta toimimise edukust, võrrelda seda teiste organisatsioonidega, leida arengupotentsiaali ja püstitada realistlikke eesmärke järgnevateks perioodidekshinnata ise oma ettevõtet ja õppida seeläbi saadavatest kogemustest (enesehindamine)saada adekvaatne hinnang ekspertidelt (välishindamine)
    Edukas osalemine rahvusliku kvaliteediauhinna konkursil on arvestatav positiivne argument välispartnerluses. Rahvusliku kvaliteediauhinna võitja saab võimaluse osaleda Euroopa Kvaliteediauhinna konkursil.
    ___________________________________________
    Eesti Tehnoloogiaagentuur http://www.estag.ee
    Eeluuringu toetus
    Eeluuringu läbiviimiseks antav toetus (tagastamatu abi) on mõeldud uute toodete, tehnoloogiate või teenuste väljatöötamise ettevalmistamiseks.
    Toetus on suunatud ainult rakendusuuringute ja tootearendusprojektide ettevalmistamisele.
    Toetuse suurus: Eesti Tehnoloogiaagentuuri poolt finantseeritav osa eeluuringu maksumusest on maksimaalselt 100 000 krooni.
    Seejuures ei tohi eeluuringu kogumaksumus ületada 25% sellele järgneva iseseisva projekti kogumaksumusest.
    Eeesti Tehnoloogiaagentuur finantseerib kuni 75% eeluuringuga otseselt seotud kogukuludest.
    Eesti Tehnoloogiaagentuur finantseerib eeluuringu raames kavandatava projekti äriplaani või tehnoloogiastrateegia koostamist, arendatava toote või teenuse tulevase turuosa hindamist, patendiuuringute läbiviimist, rahvusvahelise projekti ettevalmistamist, projektiplaani täpsustamist ja muid projektide ettevalmistamisega seonduvaid tegevusi. Eeluuring on tavaliselt lühiajaline ning võib sisaldada olulises osas ekspertide konsultatsioone.
    Rakendusuuringu toetus ja laen
    Rakendusuuringu teostamiseks antavad toetus (tagastamatu abi) ning laen on mõeldud uute toodete, tehnoloogiate või teenuste arendamiseks ja olemasolevate toodete, tehnoloogiate või teenuste oluliseks täiendamiseks. Toetus ning laen on suunatud ainult rakendusuuringu projekti teostamisele.
    Toetuse finantseerimine: ESTAG finantseerib rakendusuuringu projekti kuni 50% projektiga otseselt seotud kogukuludest
    Laenu finantseerimine: Eesti Tehnoloogiaagentuur finantseerib kuni 75% projektiga otseselt seotud kogukuludest
    Intress: 1-5% aastas arvestatuna laenujäägilt
    Tähtaeg: maksimaalselt 8 aastatLaenu põhiosa maksepuhkus: maksimaalselt 3 aastatTagatis: ESTAG-i poolt antavale laenule üldjuhul tagatist ei nõuta
    Tootearendusprojekti toetus ja laen
    Tootearendusprojekti teostamiseks antavad toetus (tagastamatu abi) ning laen on mõeldud uute toodete, tehnoloogiate või teenuste väljatöötamiseks.
    Toetus ning laen on suunatud ainult tootearendusprojekti teostamisele.
    Toetuse finantseerimine: ESTAG finantseerib tootearendusprojekti kuni 25% projektiga otseselt seotud kogukuludest
    ESTAG võib finantseerida teostatavat tootearendusprojekti kuni 50% projektiga otseselt seotud kogukuludest juhtudel kui
    tootearendusprojekti teostav ettevõte on kas väikese või keskmise suurusegakavandatav projekt on vastavuses Euroopa Liidu teadus- ja arendustegevuse raamprogrammi sätestatud eesmärkidegakavandatava projektiga kaasneb rahvusvaheline koostöö mitmete osapoolte vahel
    Laenu finantseerimine: ESTAG finantseerib tootearendusprojekti kuni 75% projektiga otseselt seotud kogukuludest
    Intress: 1-5% aastas arvestatuna laenujäägilt
    Tähtaeg: maksimaalselt 8 aastatLaenu põhiosa maksepuhkus: maksimaalselt 3 aastatTagatis: ESTAG-i poolt antavale laenule üldjuhul tagatist ei nõuta
    ESTIRC projekt
    ESTIRC (Eesti Innovatsioonisiirde Keskus/Estonian Innovation Relay Centre) projekti raames toimub kohalike tehnoloogiavajaduste ja -võimaluste hindamine ja vajadustele ning võimalustele vastava rahvusvahelise tehnosiirde toetamine.
    EUREKA projekt
    EUREKA ülesanne on leida ressursid rahvusvahelise projekti teostamiseks. EUREKA võimaldab leida kaasfinantseerijad nii ettevõtetele kui nende välispartneritele.
    EUREKA projektide kaasfinantseerijaks Eestis on Eesti Tehnoloogiaagentuur, kes finantseerib projekti Eesti partnerit laenu või toetusega eeluuringu, rakendusuuringu ja tootearenduse teostamiseks.
    ___________________________________________
    Eesti Välisinvesteeringute Agentuur http://www.eia.ee
    aitab potentsiaalsetel välisinvestoritel leida kontakte Eesti ettevõtetegaaitab pakkuda ettevõtete välispartneritele informatsiooni Eesti majanduse, otseinvesteeringute, firma asutamise, maksude, tööstusharude arengu jm kohta
    ___________________________________________
    Eesti Turismiagentuur http://www.tourism.ee
    nõustab turismiettevõtjaid rahvusvahelistel turismimessidel ja workshop´idel osalemiseksvahendab turismiettevõtjatele Eesti ühisekspositsiooni pinda välismessidel kompleksteenusena (suhtlemine messikorraldajatega, pinna rent, kujunduskontseptsiooni väljatöötamine, reklaammaterjalide tollimine ja transport messile, messikokkuvõtete tegemine)annab väikeettevõtjatele nõu atraktiivse turismitrükise koostamisekskogub ja süstematiseerib Eesti turismi andmekogusse informatsiooni turismiteenuste pakkujate kohta ning vahendab sihtgruppidele turismiinfot ka oma kodulehekülje ja trükiste kauduavaldab kord kvartalis turismi arengu ülevaateid ja kliendiuuringute tulemusi
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Vaikne börsipäev viis S&P 500 indeksi uue rekordini
Suurele reedele eelnev kvartali viimane börsipäev kergitas S&P 500 indeksi vaikselt tänavu juba 22. rekordini.
Suurele reedele eelnev kvartali viimane börsipäev kergitas S&P 500 indeksi vaikselt tänavu juba 22. rekordini.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Eestlane tõusis suure Soome börsifirma ärijuhiks
Varem Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskuseid juhtinud Helen Metsvaht läks omanikfirma Cityconi juhatusse ärijuhiks.
Varem Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskuseid juhtinud Helen Metsvaht läks omanikfirma Cityconi juhatusse ärijuhiks.