USA töösturid on tugeva dollari vastu

Tõnis Oja 15. juuni 2001, 00:00

USA töösturid ei ole rahul dollari liiga kõrge kursiga ning avaldavad survet, et president Bushi administratsioon taanduks senisest tugeva dollari poliitikast. Mais kohtus Rahvusliku Tootjate Assotsiatsiooni (NAM) president Jerry Jasinowski rahandusminister Paul O?Neilliga, põhjendamaks seisukohta, et dollari kurss on peamiste valuutade, kaasa arvatud euro ja jeen, 25?30 protsendi ulatuses ülehinnatud. Juuni algul saatis NAM ja veel viis töösturite assotsiatsiooni rahandusministeeriumile samasisulise karmi kirja. Ministeerium on seni korranud tugeva dollari poliitika jätkamist.

Eile toimunud pressikonverentsil sõnas Jasinowski, et jätkavad surve avaldamist nii rahandusministrile kui ka Kongressi liikmetele. ?Me alles alustame protsessi, kus rahandusministeerium ning kõik teised peavad aru saama praeguse olukorra negatiivsetest tagajärgedest,? lausus ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing