Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Göteborg ? Euroopa demokraatia baromeeter

ÄP 18. juuni 2001, 00:00

Nagu viimasel ajal juba tavaks saanud, lendas sel puhul kohale kümneid tuhandeid Euroopa ühinemise vastaseid, antiglobaliste ja marksiste. Nende märatsuste ja purustamiste hinnaks on kümned vigastatud, sajad vahistatud ja materiaalse kahjuna 170 miljonit Eesti krooni. Lisaks ilmselt Euroopa Liidu maine jätkuv langus tavaliste rootslaste silmis.

Et niisugused asjad tulevaste kohtumiste ajal enam ei korduks, lõid Rootsi, Prantsusmaa ja Belgia siseminister töögrupi, mis peab tagama töötama tulevaste rahvusvaheliste kohtumiste turvalise läbiviimise.

Demokraatias ei ole kohta niisugustel aktivistidel, kes on tulnud siia üksnes laamendama ja lõhkuma, tunnistasid Briti peaminister Tony Blair ja Rootsi peaminister Göran Persson.

Demokraatlik Euroopa sai Göteborgis alanduse osaliseks, kui Euroopa juhid ei saanud julgeoleku kaalutlustel minna isegi pidulikule lõunasöögile vanalinnas, vaid olid sunnitud selle asemel lõunastama kohtumise toimumispaigas, Rootsi messikeskuses. Või kui Hollandi peaministril tuli kohtumisele minnes välja hiilida hotelli tagauksest.

Ja ega tippkohtuminegi saanud demokraatiaga hõisata: kõik Euroopa juhid vaatasid iiri rahva tahteavaldusest mööda ja andsid Iiri valitsusele korralduse ?asi ära õgvendada?.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing