Infotark ehitab Balti suurimat logistikakeskust

Sulev Oll 18. juuni 2001, 00:00

Eesti suurimat kontoritarvete, büroo- ja arvutustehnika kauplusteketti haldava ASi Infotark tegevdirektori Jüri Rossi sõnul tingis peaaegu 2500ruutmeetrise laopinnaga keskuse ehitamise tõsiasi, et firma logistiline pool hakkas mõjutama müüki. ?450ruutmeetrine keskladu ei suutnud piisavalt hästi teenindada viit kauplust ja internetipoodi,? ütles ta.

Eriti pidurdas ruumika lao puudumine internetipoe avardamist ja seetõttu oli pood avatud ainult Büroomaailma 300-le püsikliendile 4000st.

Peale 12 meetri kõrguste ruumidega laopinna tuleb Tallinnas Peterburi teel asuvasse hoonesse kahel korrusel paiknev kokku 1300ruutmeetrise pinnaga kauplus.

Traditsiooniliste kontoritarvete ja bürootehnika kõrval hakatakse pakkuma ka büroomööblit. ?Lõputult hindu alandades tuleb kvaliteedipiir vastu, järelikult peab ostjale pakkuma lisaväärtust,? kommenteeris Ross mööbliga kauplema hakkamist. Milliste firmade mööbel müügile tuleb, pole veel teada, plaan näeb ette ühe kohaliku, ühe Skandinaavia ja ühe Itaalia või Hispaania tootja kasutamist.

Viimastel aastatel 10?15miljonilisi kasumeid teeninud Infotark pani ehitusse 20 miljonit krooni kasumiraha. ?Selles mõttes on investeeringute maksuvabadus meile väga oluline,? ütles Ross.

Hervar Merca AS-Mammuti Kontoritarbed müügijuhi Anne Krestinovi hinnangul ei kasvata uus logistikakeskus oluliselt ASi Infotark 30?40protsendilist turuosa, kui senisele lisaks millegi muuga tegelema ei hakata. ?On teatav hulk inimesi, kes Büroomaailmast ostavad, ja teine osa, kes sealt ei osta,? sõnas ta.

Ka ASi Office Line juhataja Allar Korjas väitis, et teiste turuosaliste käive uue logistikakeskuse tõttu ei vähene. ?Praegu on tunda turu üldist kasvu,? ütles ta. ?Küll sunnib Infotarga samm ka ülejäänuid rohkem pingutama.?

Järsku käibe kasvu ei näinud ka Infotarga juhid ise, küll kavatseb firma kasvatada eelmise aasta 122 miljoni kroonise käibe kümne aastaga kahekordseks. ?Praegu oleme Eesti suurimana kaks korda väiksem Soome suuruselt viiendast ettevõttest,? sõnas Ross. Seni ollakse aastas käivet kasvatanud keskmisel 20%.

Uues majas saab tööd 44 inimest, kokku kasvab Infotarga töötajate arv 62-lt 74-le.

Juba kolm aastat kavas olnud logistikakeskust ehitab AS Eesti Ehitus, valmimistähtajaks on oktoober. Ehituse projektijuhi Aivar Noormetsa sõnul tuleb valmiv hoone julgete tehniliste lahendustega, omapärase interjööri ja korraliku töökeskkonnaga. ?Igal juhul pole tegemist igava hoonega,? sõnas Noormets.

Seni põhiliselt kontoritarvete ja bürootehnika jae- ning hulgimüügiga tegev AS Infotark loodi 1992. aasta oktoobris. Pooled firma aktsiatest kuuluvad Soome firmale Hämeen Konttoritekniikka Oy, umbes kolmandik firma tegevjuhile Jüri Rossile, on ka seitse eraisikust omanikku.

Firma hallatavasse Büroomaailma kauplusteketti kuulub praegu kolm kauplust Tallinnas, üks Tartus, üks Narvas ning internetipood. 1997. a omandas Infotark 5% Soome samalaadse kaupluseketi EURO Toimistotukut Oy aktsiatest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing