Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Hansatee veab Baltic Kristina kasumisse

Peep Sooman 20. juuni 2001, 00:00

Kahe kuuga on laeva reisijatemaht suurenenud ligi kaks korda.

Hansatee Grupi turundusjuht Tiina Mander sõnas, et viimasel pühapäeval oli laevas 486 reisijat. Kokku mahub laeva üle kuuesaja reisija. ?Nädalalõpud on reisijaid täis, pühapäeval jäid sõiduautod selle pärast maha,? ütles Mander.

ASi Hansatee Grupp turundusdirektor Viljar Jaamu ütles, et paljud ei uskunud Baltic Kristina suvist reisijatemahu nii suurt kasvu. ?Talvel toodavad niikuinii kõik reisilaevad Eestis kahjumit,? sõnas ta. Kui talvel ja kevadel sõitsid Baltic Kristinal peamiselt vaid veokijuhid, siis nüüd sõidavad Paldiskisse auto ning bussidega ka turistid. ?Auto- ja bussireisijad tagavadki meile reisijate mahu,? kinnitas Jaamu.

Jaamu sõnul peaks aasta lõpuks jääma kasumisse nii Paldiski?Kappelskäri vahel sõitev Baltic Kristina kui samal liinil sõitev kaubalaev Kapella. Kasumiprognoosi ei soovinud Jaamu avaldada, mullu oli Kapella kasum 12 miljonit krooni.

Silja Line?i juhatuse esimees Meelis Laido ütles, et aasta jooksul on võimalik reisilaevaga Paldiski?Kapellskäri vahel kasumisse jõuda. ?Usun, et aastaga on võimalik plussi jõuda, aga alguses töötab iga liin kahjumiga,? sõnas ta. Laido sõnul pole Silja Line huvitatud Paldiski?Kapellskäri vahel sõitmisest, kuid märkis, et Hansatee otsus tuua üks laev sellele liinile oli olusid arvestades mõistlik.

Mullu detsembris hakkas Hansatee opereerima varem Estline?i kaubamärgi all Tallinna?Stockholmi vahel sõitnud laevadega Baltic Kristina ja Regina Baltica ning suunas esimese laevadest Paldiski?Kapellskäri liinile.

Tallinki kaubamärgi all opereerival Hansateel on veel neli suurt reisilaeva: Fantaasia, Meloodia ja Vana Tallinn ning kiirlaevad Auto Express ja Auto Express 2. Alates 1997. aastast teenindab Hansatee kaubalaevaga Kapella ka Paldiski?Kapellskäri liini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:39
Otsi:

Ava täpsem otsing