Nafta hind langes kahe kuu madalaimale tasemele

ÄP 20. juuni 2001, 00:00

Toornafta augustilepingute hind langes eile Rahvusvahelisel Naftabörsil Londonis uuele kahe kuu madalaimale tasemele 26,72 dollarini barrel. Juba üleeile langes toornafta hind dollari võrra barrel pärast Iraagi teadet, et alustab taas naftaeksporti, juhul kui ÜRO ja Iraagi vaheline programm ?Nafta toiduainete vastu? jätkub normaalsetel tingimustel.

Iraak otsustas 4. juunil lõpetada naftaeksporti kogumahus 2,1 miljonit barrelit ööpäevas, mis hõlmab umbes 5% nafta kogutoodangut maailmas pärast seda, kui USA ja Suurbritannia eestvedamisel hakkas ÜRO julgeolekunõukogu ümber vaatama Iraagi-vastaseid sanktsioone.

Eile hilisõhtul avaldas Ameerika Naftainstituut iganädalase aruande USA nafta- ja naftasaaduste laoseisu kohta. Analüütikud usuvad, et möödunud nädalal kasvas laoseis rekordiliselt.

Bensiini hulgihinnad Loode-Euroopa piirkonnas (Rotterdami sadamas) on viimase kuuga langenud umbes veerandi võrra. Vaatamata nafta hinna langusele tõstavad Eesti bensiinimüüjad hinda. Veel eile tõstis Neste Shelli ja Statoili eeskujul hinda ligikaudu 20?25 senti liitrilt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing