Äripäeva kirjastus tõstis kasumiprognoosi 20 miljonile

20. juuni 2001, 12:30

Äripäeva Kirjastus ennustab oma selle aasta kasumiks 20 miljonit krooni, mis on viie miljoni võrra rohkem kui eelarves planeeritud ja kaks korda rohkem kui mullu, teatab kirjastus oma pressiteates.

Ajaleht Äripäev loodab teenida 10,4 miljonit, venekeelne nädalaleht Delovõje Vedomosti 1 miljoni, Äripäeva käsiraamatud 3 miljonit, Äripäeva konverentsid 3,5 miljonit krooni. Lisakasumit arvestatakse rahapaigutustelt ja väikeprojektidelt.

Kirjastus investeerib sel aastal täiendavalt eelarvele 10 miljonit krooni tarkvara arendamisesse, serverisüsteemidesse ja koduste töökohtade loomisesse.

Esimese viie kuuga on kirjastus teeninud 10,3 miljonit krooni, mis on kaks korda parem tulemus kui eelarves ja neli korda parem kui mullu.

Äripäev teenis 5,7, Vedomosti 0,4, käsiraamatud 0,8 ja konverentsid 2,0 miljonit krooni kasumit.

Jaanipäevast kuni augusti keskpaigani ilmub Äripäev tavapärases puhkusere?iimis kolm korda nädalas. Suvel nähakse ette teenida väikest kasumit ka juunis ja augustis ning olla reklaamituru sesoonse madalseisu tõttu juulis 0,5 miljoni krooniga miinuses. Alates septembrist on ettevõtte majanduslikud väljavaated väga head.

Äripäeva väga hea majandustulemus ja optimistlik prognoos on tingitud eeskätt soodsast ettevõtluskeskkonnast, tellijate arvu kasvust ja lehe kui reklaamikanali turuosa suurenemisest ning edukatest lisaprojektidest. Äripäeva Kirjastus on Baltimaade kõige kasumlikum meediaettevõte.

Ühendriikides ja Euroopas on aasta esimestel kuudel on paljude juhtivate ajalehtede majandusnäitajad dramaatiliselt langenud. Näiteks maailma juhtiva majanduslehe Wall Street Journali reklaamikäive on kukkunud üle 30%.

Eesti meediaturgu pole maailma majanduskliima jahenemine puudutanud ja ei ole ka märke, et lähiajal midagi sellist juhtuma peaks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing