Jaan Tõnissoni instituut: hea, et omavalitsuste korrumpeerumist ei hinnata

27. juuni 2001, 16:05

Jaan Tõnissoni instituudi direktori Agu Laiuse sõnul on isegi hea, et maailma korruptsioonitabelit kokku pannes ei hinnata korruptsiooni omavalitsustes, sest Eesti puhul oleks sellisel juhul pilt palju hullem.

'Ma usun, et haldusreform vähendab onupojapoliitikat omavalitsustes, kuna tekivad suuremad omavalitsusüksused,' ütles Laius. 'Praegu on olukord omavalitsustes küll aga päris hull. Et vallas võimu haarata, piisab mõnekümnest hakkajast inimesest.'

Laiuse sõnul vähendaks korruptsiooni omavalitsustes, kui revisjonikomisjone juhiksid opositsiooni liikmed. 'Praegu aga on ju revisjonikomisjonides omad töötajad ja pole siis ime, et midagi paremuse poole ei muutu,' ütles ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing