Valitsus kompenseerib töötute kaevurite ümberõppe

04. juuli 2001, 13:33

Peaminister Mart Laari juures täna koos olnud nõupidamisel, kus osalesid majandusminister Mihkel Pärnoja, AS-I Eesti Põlevkivi nõukogu esimees Andres Lipstok ja ettevõtte juhatuse esimees Mati Jostov, mitmed ametnikud ja ametiühingute esindajad jõuti üksmeelele, et valitsus kompenseerib koos Eesti Põlevkiviga täiendavalt inimeste ümberõppe ja täienduskoolituse kulud.

AS-i Eesti Põlevkivi juhatuse esimehe Mati Jostovi sõnul tuleb peagi sulgeda kaks kaevandust, mille tulemusel jääb 1. jaanuarist 2002 tööta 356 inimest. Ettevõte ise on valmis nende ümberõppeks garanteerima 3000 krooni. Kuivõrd Eesti Põlevkivi ehitab tänavu 100 milj. krooni eest, siis vajatakse nii treialeid, keevitajaid kui ka ehitajaid. Seega leiaks samas ettevõttes muud tööd tehes kohe rakenduse sadakond inimest, tõdes Jostov. Ülejäänud 256 inimest peaksid aga üheskoos Tööturuametiga ning vastavalt Ida-Viru riikliku tööhõiveprogrammiga osalema koolituses.

Valitsus leiab koos ettevõttega lisaraha kas 6 kuu, 8 kuu või aasta jooksul nende motiveerimiseks, kes peavad vajalikuks endale uus amet õppida. Niisugune on valitsuse-poolne tingimus, kinnitas peaminister Mart Laar.

Homme kogunevad Ida-Virumaa ettevõtjad maavanem Rein Aidma juures, et üksikasjalikult läbi arutada, kui suures osas ja mil kombel saaks tööturule saabuvaid kaevureid oma ettevõtetes rakendada ja missuguseid ametimehi täpselt vaja on.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing