Evolutsioon, mitte revolutsioon

Lauri Jürisoo 13. juuli 2001, 00:00

Väiksem on suurem: endiste superspioonide lapsed (Vega, Sabara) peavad maailma päästmise raske ning tänamatu töö vanemate eest ära tegema.

Stsenarist-lavastaja Robert Rodriguez on autor, keda peaks veel mäletama arvukad Quentin Tarantino austajad. Need kaks meest alustasid ühel ajal eelmise kümnendi alguses, saavutades kuulsuse pea olematu rahasumma ja pöörase kinoarmastuse põhjal uuenduslikke ja häid filme tehes. Rodriguez aga väsis novaatoriseisusest ruttu. Ta näitas paar korda, et väikese eelarvega pööraseid märuleid vorpida on siiski võimalik (?Desperaado?, ?Ehast koiduni?), otsustades seejärel erinevates ?anrides kätt proovima hakata.

?Väikesed spioonid? on puhtakujuline lastelugu. Selle tempokus ja madinaohtrus pakuvad midagi igale eale, aga Rodrigueze varasemate aegade innovatiivsus on hääbumas. Ta on endiselt osav tsiteerija ? stsenaarium on tulvil muheda koguperehuumori kõrval viiteid teistele filmidele. Ent tulemus ei ole kokkuvõttes põrutav või reegleid muutev, mida oleme harjunud lavastajalt ootama, vaid oskuste lihvimine.

Rodriguez sai idee oma episoodist komöödiakassetis ?Neli tuba?, kus üksijäetud jõmpsikad hotelli jooksupoisile kõvasti meelehärmi valmistasid. Kuna tulutoovaid ja samas korralikke lastefilme ei ole kunagi palju, asus Rodriguez äsja ka järje kallale.

?Väikesed spioonid?
alates 06.07.
Spy Kids, USA 2001
Sts-lav: Robert Rodriguez. O: Antonio Banderas, Carla Cugino, Robert Patrick, Alexa Vega, Daryl Sabara, Alan Cumming, Tony Shalhoub jt.
Kinos Coca-Cola Plaza (MPDE)

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:10
Otsi:

Ava täpsem otsing