Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Mehe maiustus
Mehepoeg, kes ei pelga poes peale õlle- ja veinipudelite korvi ka pisut toidukaupu tõsta ning kodus veerand tundi nuga ja lihahaamrit käsitseda, saab endale ja külalistelegi kerge vaevaga küpsetada tõelise maiusroa ? liharullid peekoni-paprikatäidisega.
Risti kiudu 1,5 cm paksuseks lõigatud liha haamerdamise taustaks on sobilik mängima panna südantlõhestav ooperiaaria ja tuju saab paugupealt heaks, kui ette kujutada, mida läbi seina kostvatest häältest mõtlevad naabrid. Et liha mahl ei pritsiks laiali, haamerdada liha läbi kilekoti, samuti ei maksa haamerdamisega väga hoogu minna, see purustab lihakiud liialt. Lihale raputada soola ja lihamaitseaineid, sisuks keerata riba peekonit ja lõik paprikat, kinnitada niidiga. Poolest kilost lihast saab umbes kaheksa rulli.
Rullid asetada haudepotti, poti põhja valada vett, vastavalt maitsele natuke tumedat või heledat õlut (veinisõbrad võivad selle asendada veiniga, kuid mõlemaid jooke korraga on kategooriliselt keelatud kasutada!). Hautada 200 °C kuumusega umbes tund aega. Juurde keeta kergelt soolases vees brokkolit ja garneeringule annab lõpliku lihvi rullide täitmisest järele jäänud paprika.
Enne söömist on soovitatav rullide ümbert niit eemaldada ja avada paar pudelit tumedat õlut või mõni tugevam berberana-vein. Hoiatan ? see liharoog tuleb nii hea, et pudelite avamine võib ununeda!
liharullid
koostisained:
500 g sea- või loomaliha1 paprika50 g suitsupeekonitpisut tumedat õlut või punast veinilihamaitseaineidsoolaniiti500 g brokkolikapsast
Autor: Sverre Lasn