Argentiina kriis varjutab Balti riikide valuutakomitee süsteeme

19. juuli 2001, 09:07

Kui Argentiina peeso survele järele annab ning riik valuutakomitee süsteemist loobub, satuvad raskesse olukorda ka Balti riikide fikseeritud kursiga valuutad, hoiatab Stockholmi kaubanudskõrgkooli professor Carl B. Hamilton tänases Rootsi majanduslehes Dagens Industri.

?Niipea kui Argentiina fikseeritud valuutakursist loobub, nihkub tähelepanu teistele sarnase süsteemiga riikidele,? ütles Hamilton.

Hamiltoni hinnangul peab Eesti valuutakomitee süsteem vastu, samas kui sarnased süsteemid Leedus ja Bulgaarias on rohkem haavatavad. Eriti Leedus, kus valuutakomitee otstarbekuse on küsimärgi alla seadnud mitmed poliitilised jõud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing