Negatiivne nädalalõpp Tallinnas

Raivo Sormunen 23. juuli 2001, 00:00

Negatiivsed meeleolud tehnoloogiasektoris vedasid nädala lõpus Tallinnas alla kõik liideraktsiad. Miinusmärgiga lõpetasid nii Eesti Telekomi, Hansapanga kui Norma aktsiad.

Norma langus oli õigupoolest kunstlik, sest neljapäeval ostupoolel sulgunud Norma aktsiaga tehti reedel viimane tehing müügipoolel.

Möödunud neljapäeval oma poolaasta tulemused avaldanud Eesti Telekomi aktsia hoidis ka reedel aktiivsuse osas liidrikohta, odavnedes veel pooleteise protsendi võrra ning sulgudes 66,75 kroonil.

Kuna Telekomi poolaasta tulemused vastasid enam-vähem turu prognoosidele, pidi aktsiat reedel kõige enam rõhuma välisturgudel taas pessimismi külvavad tehnoloogiasektori firmad oma mitte just kõige roosilisemate tulevikuprognoosidega. Veidi võis aktsiale halvavalt mõjuda ka see, et Eesti Telekom teatas neljapäevasel pressikonverentsil, et firma nõukogu pole oma aktsiate tagasiostmist alustanud. Mäletatavasti anti firma aktsionäride koosolekul kaks kuud tagasi Eesti Telekomile nõusolek osta aasta jooksul tagasi 5% ettevõte aktsiatest.

Kerge löögi all oli nädala lõpus ka Hansapanga aktsia, mis odavnes 0,8% võrra, sulgudes 154,25 kroonil. Kuigi reedel teatavaks tehtud panga tütarfirma Hansabanka puhaskasum pole aastataguse ajaga kuigi palju kasvanud, oli positiivne varade tugev, 46% kasv. Seetõttu ei maksaks seda uudist aktsia hinda pärssivaks teguriks pidada.

Veidi võis Hansapanga ja Telekomi aktsia allasurumisele kaasa aidata ka see, et möödunud reede oli muu hulgas optsioonireede, mil aktsiad alati kõige adekvaatsemalt ei liigu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:44
Otsi:

Ava täpsem otsing