Soomlastel vähe lootust kaup tagasi saada

Inno Tähismaa 25. juuli 2001, 00:00

Laupäevases Soome päevalehes Helsingin Sanomat ilmus kuulutus, kus eraadvokaat Krista Tammel teatab, et tollis vahele jäänud Soome kodanikel on võimalik Eesti toll kohtusse kaevata, sest piraatkaubaks saab toodet tunnistada ainult ekspertkontrolli ja kohtu otsusega. Kuulutus järgnes mitmele artiklile Soome ajakirjanduses, kus kirutakse Eesti võime nii piraatkauba konfiskeerimise kui ka kavandatava turismimaksu pärast.

Tallinna sadamas kuu aega tagasi piraatkauba äravõtmist korraldanud Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsiooni juht Ilmar Härg tunnistab, et tolli ei saa küll milleski süüdistada. ?Pigem tuleb tolli kiita seaduse täitmise eest,? ütleb ta.

?Loomulikult on igaühel õigus kohtusse pöörduda,? jätkab Härg, kelle sõnul on Soomes olnud juba ammu räägitud, et piraatkoopia üle piiri toomine on seaduserikkumine.

Härg peab pahatahtlikuks väidet, justkui pole suudetud piraatkaupa tuvastada. ?Kaasatud olid filmide või muusikatoodete esindajad, kelle volitusi oli toll kontrollinud,? räägib ta ja lisab, et pahased on need, kel kaob võimalus sogases vees kala püüda. Tema sõnul ei juhtu Eesti turismiga midagi hullu, kui kaovad piraat- ja kotikaubandus, millele on üritatud piiri panna Ikla piiripunktis.

Härg ei saa aru soomlaste pahameelest. Tema sõnul on soomlased tuntud kui seadusekuulekas rahvas. ?Nüüd käituvad nad väga eriskummaliselt.?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing