Kolmapäev 1. märts 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Sadamapiirkonda kerkivad korterelamud

25. juuli 2001, 09:10

Lähiaastatel tundmatuseni ümber ehitatava Tallinna kesklinna sadamapiirkonna arendajad kavandavad alale peale ärikeskuste ka uute korterelamute ehitamist, kirjutab Postimees.

Linnahalli naabruses, Logi tänav 8 ja 10 krunte omav Pro Kapital plaanib mere äärde ehitada korterelamuid ja linnavillasid. Pro Kapitali direktor Andrus Laurits ütles, et firma hakkab tõenäoliselt tänavu muutma alale kinnitatud detaiplaneeringut, et teha see oma plaanide jaoks sobivamaks.

?Praegu on detailplaneeringul küllaltki absurdne asi, mille kohta ma ei usu, et keegi ealeski seda ehitama hakkab,? märkis Laurits mere äärde kavandatud ringikujulisest hoonest rääkides, mille siseõuel on jahisadama koht. ?Et sõidad paadiga otse lifti ette ja sealt korterisse. See on natuke liialdatud.?

Millal uued vähemluksuslikud elamud kõnealusele alale kerkima hakkavad, ei osanud Laurits öelda. Ta märkis, et esmalt kavatseb Pro Kapital välja arendada Viru väljakut ja sadamapiirkonda ühendama hakkava Rotermanni kvartali.

Rotermanni kvartalisse Coca Cola Plaza ja Ahtri tänava vahele soovib firma rajada umbes viis hoonet, millest üks oleks suurem ärikeskus. ?Meie soov on kvartalisse teha ka elamispindu,? lisas ta. ?Arvatakse küll, et seal on palju lärmi, autotee on ka mõlemal pool, kuid tegelikult on kvartali keskel väga vaikne.?

Lauritsa sõnul tulevad Pro Kapitali rajatavate hoonete esimestele korrustele suurte vitriinidega kaubanduspinnad ning ülemistele korrustele korterid ja bürood.

Korterelamuid kavandab sadamapiirkonda ka Tallinna Sadam, kes soovib ümber kujundada Vanasadama ja tulevase Põhjaväila vahelise ala.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing