Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Brüssel hajutab lisarahaga liidu laienemise hirme

26. juuli 2001, 09:04

Euroopa Komisjon tutvustas eile 245 miljoni euro suurust abiprogrammi Euroopa Liidu regioonidele, millel on ühine piir bloki liikmeks pürgivate riikidega Ida-Euroopast, et aidata neil valmistuda uuteks konkurentsitingimusteks, edastab Reuters.

Programmi eesmärk on vältida laienemise võimalikke sotsiaalseid ja majanduslikke tagasilööke ELi piiriäärsetes regioonides, eriti Ida-Saksamaal ja Kreekas, millel on suured probleemid tööpuudusega ning kus elanike tulude tase on alla ELi keskmist.

ELi laienemisvoliniku Günther Verheugeni sõnul peaks abirahad muuhulgas leevendama ELi piiriäärsetes regioonides valitsevat vastuseisu bloki laienemisele. Verheugeni sõnul on teine ning veelgi olulisem abinõu Ida-Euroopa tööjõu liikumisele seatud piirangud, millega kandidaatriigid on algsest vastuseisust hoolimata hakanud nõustuma.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing