Compaq sai teises kvartalis suure kahjumi ning andis kasumihoiatuse

Peeter Koppel 26. juuli 2001, 09:42

Maailma suurima personaalarvutite tootja tiitli sel kevadel Dellile kaotanud Compaq sai teises kvartalis 279 mln dollarit kahjumit, kirjutab Wall Street Journal.

Kahjum oli tingitud nii serverite kui personaalarvutite müügi vähenemisest, mis oli esimene 15 aasta jooksul. Houstonis baseeruv ettevõte andis ühtlasi ka kasumihoiatuse, teatades, et kolmanda kvartali kasum jääb tõenäoliselt esialgsetest prognoosidest väiksemaks.

Compaqi teise kvartali kahjum oli 17 senti aktsia kohta. Aasta tagasi sama perioodiga oli ettevõte suutnud teenida 22 senti kasumit aktsia kohta. Compaqi äritulu vähenes 17 protsenti 8,45 mld dollarini. Eelmisel aastal oli Compaqi äritulu samal perioodil 10,13 mld dollarit.

Erakorralisi tulusid ja kulusid arvestamata oli Compaqi kasum 4 senti aktsia kohta, mis vastas ootustele, mis olid üleval pärast ettevõtte kahte kasumihoiatust.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing