Euroopal rangeimad reeglid geenitoidu märgistamiseks

26. juuli 2001, 09:47

Euroopa Komisjon võttis eile vastu maailma kõige rangemad reeglid geneetiliselt muudetud toiduainete märgistamiseks, riskides veelgi pingestada teravaid suhteid USAga, kirjutab Financial Times.

Euroopa Liidu eesmärk on taastada rangete reeglitega tarbijate usaldus. Geneetiliselt muudetud toiduainete liikumist jälgitakse kogu ahelas farmist kaupluseni välja. Märgistamise nõudest on vabastatud vaid need toidukaubad, kus geneetiliselt muudetud materjali osakaal on alla 1%.

USA kaubandusesindaja Robert Zoellicki sõnul ?ületab uus kord tarbijate tervisekaitse eesmärgi ning seab tegelikult üles uued koormavad ning ebapraktilised tõkked.? Samuti kahjustab see arenguriikide huve, süvendades skepsist biotehnoloogia kasutamise suhtes, mis aitaks tõsta põllukultuuride toiteväärtust, alandada hinda ning vähendada sõltuvust pestitsiididest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing