Lukoil taastas ekspordi 2 päevase pausi järel

26. juuli 2001, 12:29

Vene naftakompanii Lukoil jätkas naftaeksporti pärast seda, kui see oli katkestatud kaheks päevaks, teatas Lukoili viitsepresident Leonid Fedun Reutersile.

'Me jätkasime laadimist kell 11.00 Moskva aja järgi (kell 9.00 Eesti aja järgi). Transneft jätkab dokumentide vastuvõttu vastavalt Permi Lenini rajoonikohtu otsusele. Kohus keelas Transneftil naftaekspordi peatamise', ütles Fedun.
'Permi kohtu otsus faktiliselt ei muuda ära eelmisi kohtuotsuseid. Kuid me mõistama Lukoili rasket olukorda ja tuleme talle vastu', ütles Reutersile Transnefti viitsepresident Sergei Grigorjev.

Transneft teatas kolmapäeval, et ei võta vastu Lukoili naftat ekspordiks Novorossiiski, Odessa ja Tuapse sadamates, kuna Rjazani kohtu otsuse järgi keelati Transneftil vastu võtta dokumente Lukoililt, mis on alla kirjutatud kompanii presidendi Vagit Alekperovi ja tema asetäitjate poolt ning puudutavad Transnefti ja Lukoili suhteid.

Hagi oli esitatud Rjazani oblasti Retkino asula elaniku Irina Jegorova poolt, kes valdab viit Lukoili aktsiat.

Lukoil on vene nafta suurim eksportöör, saates piiri taha keskmiselt 80000 tonni naftat ööpäevas. Vene Energeetikaministeeriumis oleva allika teatel jäi Lukoilil 2 päeva jooksul eksportimata umbes 100000 tonni naftat.

<#Reuters=http://news.emax.ru/reuters/IDSFFH98042_2001-07-26_08-08-58_ANT629249.emax>

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing