Code Red viirus ohustab internetti

31. juuli 2001, 10:28

CNN kirjutab, et on oodata viiruse Code Red uut puhangut, mis kahjustab Microsofti operatsioonisüsteemidega varustatud arvuteid. USA valitsus ja juhtivate viirusetõrjekompaniide juhid hoiatavad uue ning endisest laialdasema epideemia puhkemist täna, mis võib kahjustada internetikommunikatsiooni kõikjal maailmas.

Tegemist on nn. vagelprogrammiga (worm), mis ei haaku olemasolevate programmide külge, vaid levib ja paljuneb arvutivõrgus iseseisvalt.

Viiruse esimene rünnak toimus 19. juulil, mil see levis mõne tunniga sadadesse tuhandetesse arvutitesse ning sundis Pentagoni keelama avalikku juurdepääsu oma veebiserveritele. Samuti on viiruse rünnakutega hädas Valge Maja, mille kodulehekülge viirus pidevalt sulgeda püüab.

BBC teatel ei ohusta viirus otseselt kodukasutajaid, kelle arvutites on Microsofti operatsioonisüsteemid Windows 95, 98 või ME või teiste opsüsteemide kasutajaid. Küll aga võib Code Red kahjustada tõsiselt kasutajate internetiühendust.

Viiruse koodi autorid ei ole veel teada, kuid kirja ?Hacked by Chinese? põhjal, mis ilmub nakatunud arvutitesse, arvatakse, et tegu on järjekordse ameerika ja hiina arvutihäkkerite omavahelise sõja tulemusega.

Firmadel, kus arvutipark jookseb Windows NT või 2000 serveritarkvaral koos IIS-ga (Internet Information Services), soovitatakse alla laadida ning käivitada Microsofti tarkvarauuendus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing