Hinnavahed ELi autoturul

01. august 2001, 00:00

Samade automudelite hinnad võivad Euroopa Liidu liikmesriikides kõikuda kuni 20%, vaatamata Euroopa komisjoni püüdlustele hinnavahet ühisturul õgvendada, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Komisjoni esmaspäeval avaldatud aruandest ilmneb, et odavaimad autod on Portugalis.

Hinnaskaala teises otsas on Prantsusmaa ja Saksamaa, vaatamata sellele, et just nendes riikides toodetakse enamik Euroopa autodest. 40 mudeli osas erinesid hinnad 12 ELi liikmesriigis rohkem kui 20% võrra.

Hetkeseis: Automudelite hindade erinevus on Euroopa Liidus säilinud. Euroopa komisjon on pidevalt sellele probleemile tähelepanu juhtinud, aga seda lahendada ei ole Eurooa Liit viie aastaga suutnud.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:46
Otsi:

Ava täpsem otsing