USA tippanalüütikud võivad sattuda kohtupinki

ÄP Online 01. august 2001, 00:00

Zamansky süüdistab investeerimispankade Morgan Stanley ja Salomon Smith Barney spetsialiste selles, et nad avaldasid liiga optimistlikke prognoose ?uue? majanduse (internetikompaniid, telekommunikatsioonifirmad) ettevõtete arengu suhtes.

Investorid, kes ehitasid oma portfellid üles nende kompaniide aktsiatele ega müünud neid õigel ajal, kaotasid peaaegu kogu oma raha.

Zamansky süüdistab panku ja analüütikuid selles, et nad varjasid huvide konflikte ja töötasid seega ebaausalt. Mõned kompaniid maksid oma analüütikutele isegi preemiaid selle eest, et nad näitaksid situatsiooni soodsates värvides.

Nimetatud on analüütikutest Mary Meekeri nime Morgan Stanleyst, keda kunagi nimetati ?interneti kuningannaks?, ja Jack Grubmani, kes oli Salomon Smith Barney peaanalüütik telekommunikatsioonikompaniide osas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing