Jüri Lõsak kaotas kontrolli firma ja elu üle

Inno Tähismaa 02. august 2001, 09:35

Nädalavahetusel Tartus politseinikke tulistades politsei vaatevälja tõusnud endise kütuseärimehe Jüri Lõsaku allakäik sai alguse sellest, et ta kaotas kontrolli oma äride üle ning läks Leedus riidu Venemaa naftakontserniga Lukoil, kirjutab Eesti Ekspress.

Lõsak oli juba 1993. aastaks oma impeeriumi üle kontrolli kaotanud. Pole ka ime, endine pikasõiduautojuht püüdis vastavalt oma intuitsioonile ja oskustele juhtida kontserni, mis tegeles kütuse jae-ja hulgimüügiga, kaubandusega, ehitusega, transpordiga, kasvuhoone ja pirukabaari pidamisega.

'Ta on lihtne hea südamega vene mees, kes ei öelnud ära sponsorlusest sportlastele, välismaal õppida soovijatele, kultuuriüritustele,' meenutab üks endine äripartner. LMRA oli 300 000 krooniga 1994. aasta Tartu üldlaulupeo kuldsponsor.

Kulude üle puudus firmas kontroll, aga kõik armastasid raha. Ainuüksi reklaamile raiskas LMRA kuni 300 000 krooni kuus, kusjuures ühes ajalehes võis olla 5-6 LMRA eri lülide reklaami.

Lõsaki hukutas soov püüda väga suurt kala. Ta tahtis Sillamäele rajada oma sadamat, ostis Venemaalt hiigelkoguse toornaftat, et see Leedus bensiiniks teha. Paraku põrkusid Ma?eikiai naftakombinaadis Lõsaki ja Vene hiidkontserni Lukoil huvid ja kaotas, nagu ikka, nõrgem.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing