USA investorid arvavad, et riik korvab nende väärtpaberikahju

02. august 2001, 12:32

Enamus Ühendriikide investoritest ei ole informeeritud langeva väärtpaberituru riskidest ning usuvad, et nende kaotused kompenseerib riiklik kindlustus, vahendab Financial Times kolmapäeval avaldatud uuringu tulemusi.

Maaklerite mittetulundusühingu SIPC (väärtpaberiinvestorite kaitse korporatsioon) korraldatud uuringust selgub, et 84 protsenti küsitletud investoritest arvab, et nende kahjud katab kas SIPC, väärtpaberijärelevalve (SEC) või deposiidikindlustus FDIC.

SIPC president Michael Don märkis, et see oli uuringu tulemustest kõige masendavam, kuid ilmnes ka, et enamusel investoritest ei olnud aimu, millal pangad nõuavad lisatagatisi või mis vahe on aktsiate ostmisel turu- või limiitorderiga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing