Euro asus EKP otsuse järel vajuma

Peeter Koppel 03. august 2001, 00:00

Euro tõmbus eile tagasi oma kahe ja poole kuu tipptasemelt dollari ja kolme kuu tipptasemelt jeeni vastu. Euroopa ühisraha liikumise 87,94 USA sendi tasemele põhjustas Euroopa Keskpank (EKP), kes jättis eile taaskord baasintressi muutmata 4,5 protsendile. Selline otsus oli paljuski oodatud, kuid EKP on seetõttu sattunud ka analüütikute terava kriitikatule alla. Viidatakse sellele, et eurotsooni majanduskasv on kiiresti kokku kuivamas ning seetõttu tuleks kiiresti midagi ette võtta. Vastupidiselt turgude ootusele otsustas aga Briti keskpank eile laenuintresse 25 baaspunkti võrra alandada, et ?tasakaalustada nõudluse vähenemine välisturgudel kodumaise nõudluse ergutamisega?. Analüütikud olid ennustanud, et pank jätab baasintressi muutmata 5,25 protsendile, kuna viimastel kuudel on inflatsioon Suurbritannias kiirenenud. Intresside alandamist on aga taotlenud Briti ettevõtjad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:46
Otsi:

Ava täpsem otsing