PM: geenivaramu ideed ei tasu siiski veel maha kanda

03. august 2001, 09:15

Need kümme tuhat eestimaalast, kes valmistusid juba sel sügisel loovutama verd Eesti Nokiaks ristitud geenivaramu pilootprojekti, peavad oma ühiskasuliku teo sooritamise indu veidi taltsutama. Suure kära ja lubadustega käivitatud projekt lükkub edasi investorite leidmise taha, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

Ometi see, et projekti kiire ellurakendamise teele on kerkinud takistused, ei pea siiski veel tähendama, et kogu ettevõtmine tuleb lugeda ebaõnnestunuks ja üldse päevakorrast maha kanda.

Küll aga näitab see geenivaramu asutajate liigset optimismi, et ainuüksi idee kogu rahva geeniandmete kaardistamisest meelitab Eestisse rohkesti kokku biotehnoloogia vallas maailmas vabalt saadaolevat raha. Mäletatavasti oli geenivaramu üle peetud aruteludes pooldajate üheks kindlaks argumendiks väide, et niivõrd suurepärasele ideele raha leidmine ei ole üldse mingi küsimus.

Igal juhul ärgu meie geenisepad jumala eest lasku end järjekordsete geeni-Sposatode ja -Vichmannide õnge meelitada! Eelnenud skandaale arvestades mõjuks kas või üksainuski rahaskandaal geenivaramu projektile hukutavalt. Sellest oleks aga kahju, sest projekti teaduslikus eesrindlikkuses ja innovatiivsuses ei pruugi kahelda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing