Krahhikuulutajad jäid pika ninaga

Peeter Koppel 08. august 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudel ei suutnud produktiivsuse kasv teises kvartalis erilist optimismipuhangut tekitada ning turuosalised eelistasid Cisco Systemsi teise kvartali majandustulemuste eel lähtuda viimasel ajal domineerima jäänud emotsioonist ? ettevaatlikkusest.

Produktiivsuse kasv Ühendriikides teises kvartalis oli aasta baasil 2,5 protsenti, mis näitab selle näitaja tõusmist taas tasemele, kus esmaspäeval hädakisa tõstnud analüütikud võivad jälle maha rahuneda.

Nimelt olid mõned analüütikud hoiatanud, et kui ka produktiivsus langema hakkab, tuleb küsimärgi alla seada kogu USA majanduse uus paradigma, mille kuulutajad on pidanud võimalikuks jätkusuutlikku majanduskasvu madala inflatsiooni tingimustes.

Lisaks juhiti tähelepanu asjaolule, et ka ettevõtete kasumiprognoosid rajanevad paljuski produktiivsuse jätkuvalt kasvul ning kui ilmneb, et prognoosid ei ole enam reaalsed, võivad aktsiaturud sellele valuliselt reageerida. Mõningad analüütikud julgesid mainida oma ennustustes isegi sõna ?krahh?. Igatahes nemad peavad nüüd mõnd aega madalamat profiili hoidma.

Cisco majandustulemuste ja teise kvartali produktiivsuse näitajale sekundeeris veel Credit Suisse First Bostoni poolne enam kui tosina pooljuhisektori ettevõtte väljavaadete kärpimine, mis viis veel eelmisel nädalal tõusu juhtinud sektori aktsiad langusesse. Väljavaadete kärpimise ohvriteks olid Applied Micro Circuits, Applied Materials ning Cypress Semiconductor.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing