Eesti Merelaevandus kuivaks pigistatud

10. august 2001, 00:00

1996. aastal oli Eesti Merelaevandus (EML) üks väheseid riigifirmasid, mis tublit kasumit andis ? tõeline maiuspala erastajatele. Täna on firma 100 miljoniga kahjumis. Uuel omanikul on viimase 30% aktsiate eest maksmata 150 miljonit krooni. Vähe sellest, ka eelmise riigiosaluse maksmisega oli raskusi ? selleks vajalik 150 miljonit laenati Eesti Merelaevanduselt (!). Kui lisada siia veel seik, et ESCO Holding on jätnud täitmata kohustuse investeerida firmasse kahe aasta jooksul 3,1 mld krooni (PM, 09.08.), siis on selge, et Felix Tschudi & Co eesmärk ei olnud arendada EMLi, vaid omandada kullaauk, kust endale vajadusel raha välja pumbata. EML on praegu üsna kuival.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:47
Otsi:

Ava täpsem otsing