Riik kärbib ametnike autode arvu

13. august 2001, 00:00

Rahandusministeeriumi andmeil on ministeeriumidel 118 ja maavalitsustel 266 sõiduautot. Majandusminister Andres Lipstoki sõnul võiks autopark väheneda 25% võrra. Justiitsminister Paul Varuli sõnul pole probleem niivõrd sõidukite arvus kui selles, et et riigiasutustes on autod kinnistunud osakonnajuhatajale, tema asetäitjale jne.

Hetkeseis: riik tõepoolest kärpis ametnike autode arvu ja samal ajal soodustas oma sõiduki kasutamist ametisõitudeks ? igati loogiline samm, see tuli asutustele odavam kui ametiautode ülalpidamine. Kahe silma vahele jäi aga seik, kellel ametnikest üldse oli vaja teha ametisõite ? toetust, sisuliselt lisatasu auto kasutamise eest, saab enamik ametnikke. Pealegi suurenes hüvitis iga aastaga, ka tuleb hüvitistelt maksta erisoodustusmaksu. Kokkuhoid seega küsitav.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing