Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ettevõtluspoliitika eelnõule laekunud kümmekond kommentaari

13. august 2001, 11:56

Eesti ettevõtluspoliitika eelnõule, mille majandusministeerium avalikule arutelule saatis, on laekunud kümmekond ettepanekut nii riigiasutustelt kui ettevõtjatelt.

Ettepanekute saatmise viimane päev on homme. Majandusministeeriumi majandusarengu osakonna väikeettevõtluse talituse juhataja kohusetäitja Pirko Konsa ütles, et tõenäoliselt laekuvad mitmed ettepanekud homseks. Oma kommentaarid on Konsa sõnul lubanud saata ka EVEA ja Kaubandus- ja Tööstuskoda.

Ettevõtluspoliitika eelnõu eesmärgiks on väikese ja keskmise suurusega ettevõtete konkurentsivõime tõstmise kaudu kaasa aidata jätkusuutlikule, sotsiaalselt ja regionaalselt tasakaalustatud majanduskasvule. Otseste eesmärkidena kavatsetakse soodustada ettevõtlikust ja uute töökohtade loomist ning tõsta Eesti ettevõtete
konkurentsivõimet.

Eelnõu määrab kindlaks riikliku ettevõtluse arendamise alase tegevuse raamistiku, eesmärgid ja toetusmeetmed aastani 2005. Lisaks antakse dokumendis ülevaade väike- ja keskmise suurusega ettevõtete rollist majanduses, antud ettevõtete probleemidest ja kitsaskohtadest ning nende toetamise vajalikkusest.

Eestis on tuhande elaniku kohta keskmiselt 21 ettevõtet. Eesti ettevõtlusalane aktiivsus on rohkem kui kaks korda väiksem Euroopa Liidu keskmisest, mis on 51,7 ettevõtet tuhande elaniku kohta.

Eelnõu on avaldatud ka majandusministeeriumi veebilehel (www.mineco.ee/avalik_arutelu/).

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing