Läti juhilubadega autojuhtimine osutus USA-s kriminaalkuriteoks

13. august 2001, 11:41

Eelmisel laupäeval peatas USA-s Massachusettsi osariigis politsei kinni auto, milles reisinud Läti kodanik arreteeriti süüdistatuna kriminaalkuriteos, Ameerika korravalvurid panid autojuhile süüks vaid liiklusvahendi juhtimist Lätis väljastatud juhtimisõigust kinnitava dokumendi alusel.

Politsei arreteeris ning süüdistas kriminaalkuriteos autoroolis olnud Läti kodanikku Martinsh GailisŽit, kuna tema Lätis väljastatud autojuhiload USA-s ei kehti ning lubadeta või kehtetu juhtimisõigust tõendava dokumendi kasutamist loetakse kriminaalkuriteoks, kirjutab Raadio Vaba Euroopa Postimees Online`i vahendusel.

Autot juhtinud Martinsh Gailise käte ümber klõpsatasid kokku käerauad ning sellele järgnes kahe ja poole tunnine vestlus juba politseijaoskonnas, misjärel kinnipeetud Läti kodanik pidi tunnistama oma süüd ning maksma enda vabastamise eest 25 dollarit kautsjoni.

Vaatamata sellele, et esmaspäevane kohtuotsus juhtunu üle luges politsei tegevuse Läti kodaniku kinnipidamisel ebaseadulikuks, andis intsident piisavalt kõneainet.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing