Soomes toit taas sama kallis kui enne ELi astumist

15. august 2001, 10:11

Juulis kallinesid Soome toidu- ja joogikaubad läinud aasta juuliga võrreldes ligi 5%, mida suurusjärgu poolest võib võrrelda palju reklaamitud toidukaupade hinna alanemisega pärast Soome astumist Euroopa Liitu, kirjutab Helsingin Sanomat. Siis odavnesid toidukaubad 1994. aastast 1995. aastaks tarbijahinna indeksi järgi 7,4%.

Seejärel püsis toiduainete hinnatase läinud aasta lõpuni praktiliselt muutumatuna, läinud aasta keskmine hinnatase oli vaid 2% kõrgemal 1995. a tasemest. Sel suvel on hinnatõus 1995. a võrreldes juba 7%.

Lõviosa hinnatõusust langeb lihatoodete arvele, mis on keskmiselt kallinenud 9%, sealiha tervelt 16%. Vorstiküpsetajal tuleb läinud aastaga võrreldes maksta 15% kõrgemat hinda. Tõusnud on ka piimatoodete ja köögivilja hind.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing