Hansapanga vastu suur ostuhuvi

Raivo Sormunen 16. august 2001, 00:00

Eile ühtne liikumissuund Tallinna börsil puudus. Järgmisel neljapäeval oma teise kvartali tulemused avaldav Hansapank oli tugeva ostuhuvi all, samas kui Eesti Telekom sai eile pärast kaotuseseeria katkemist teisipäeval taas tunda kaotusvalu.

Hansapanga aktsia käive kerkis paari suuremahulise tehingu käigus eile ligi 14 miljoni kroonini. Turuosaliste sõnul oli ostuhuvi Hansapanga aktsia vastu hommikust peale suur ja pakkumine kaunis väike. Seetõttu suutiski aktsia hind päevaga üles ronida 2,3% jagu, tasemeni 156,50 krooni.

Vastupidine oli päev aga Eesti Telekomi aktsia jaoks, mis hommikusele väikeinvestorite ostuhuvile vaatamata kaotas päeva lõpus ikkagi jalgealuse ning vajus 0,9% ehk 56 kroonini.

Pärast positiivset teisipäeva Euroopa telekomisektoris olid Eesti Telekomiga sarnases olukorras eile ka teised telekomisektori aktsiad. Kauplemine oli passiivne ja kergelt negatiivne.

Eilse päeva lõpu poole hoogustus kauplemine Saku aktsiaga, mis odavnes 0,8% ning sulgus 59,50 kroonil. Kaua aega vankumatuna püsinud ettevõtte õõnestamine eile jätkus, kui investeerimispank Suprema soovitas tugevnenud konkurentsi ja loodetust madalamate müügitulemuste tõttu investoritel ettevõtte aktsiat müüa. Hinnasihiks seadis investeerimispank Sakule 56 krooni.

Kalevi kahekordistunud poolaasta kasumile jättis turg eile reageerimata. Suure tõenäosusega aktsia ei tõusegi, kuna eelneva kahe kuuga on kommivabriku aktsia juba 16 kroonilt 19 kroonini nihkunud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:48
Otsi:

Ava täpsem otsing