Imavere Saeveski ekspordib USAsse ehitusprusse

16. august 2001, 10:41

Suurim saeveski, Järvamaal asuv AS Imavere Saeveski saadab juulist alates USAsse iga kuu kümme konteinerit männiprusse, mida kasutatakse konstruktsioonipuiduna ehitistes, ütles Imavere Saeveski juhataja Peedo Pihlak.

Pihlaku sõnul tähendab kümme konteinerit 500 kuupmeetrit saematerjali. ?Vastavalt lepingule saadame Ameerikasse sellise koguse igal kuul kuni aasta lõpuni,? täpsustas Pihlak ja lisas, et järgmisel aastal tahavad nad ekspordimahtu USAsse suurendada.

Ehitusprusside müüki Ameerika Ühendriikidesse vahendab Imavere Saeveskist kolmandikku omava Stora Enso Timberi Portlandis asuv esindus.

Imavere Saeveski saatis eelmise aasta sügisel USAsse kaks testikoormat männi- ja kuuseprussidega. Ehitistes kasutatavad prussid läbisid edukalt koormustestid ning said vastava sertifikaadi.

Imavere Saeveski ja suuruselt kolmas saeveski, Võrumaal asuv AS Toftan ekspordivad USAsse ka ukse- ja aknatööstuses kasutatavat saematerjali. USA ukse- ja aknatööstusele tarnitavale saematerjalile ei ole vaja taotleda USA sertifikaati, sest tegu pole mitte ehitusmaterjaliga vaid toormaterjaliga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing